До 400 гривень за кіло: в Україні підскочили ціни на яловичину, сало та ковбасу.


Ціни на м'ясо та ковбасу зросли
Згідно з інформацією порталу Мінфін, супермаркети встановили нові ціни на яловичину, сало та варену ковбасу на початку березня. Ці продукти, які мають велике значення для українців, стають все дорожчими.
Протягом минулого місяця середня ціна на яловичину гуляш зросла з 316,12 грн до 326,82 грн за кілограм. Ціна на яловичину ребра також збільшилася з 177,07 грн до 185,90 грн за кілограм.
Традиційний український продукт - сало - подорожчало з 232,47 грн до 239,65 грн за кілограм. Найнижчу ціну на сало можна знайти у МегаМаркеті за 200,30 грн/кг, а найвищу - у Новусі за 279,00 грн/кг.
Ціна на варену ковбасу "Алан докторська" зросла з 399,48 грн до 399,87 грн за кілограм, а "Глобино докторська" подорожчала з 296,74 грн до 319,00 грн за кілограм.
Ціни на м'ясні продукти продовжують зростати, що негативно впливає на споживчий кошик українських громадян. Це створює економічні труднощі для багатьох сімей і вимагає пошуку альтернативних варіантів.
Читайте також
- Синоптик розповіла, коли Україну накриє справжня літня спека
- Індекс борщу знову оновили: українцям розкрили реальну вартість головної страви
- Не ТЦК: у ЗСУ відповіли, хто може визначити придатність до служби
- Подорожчання базових продуктів: що відбувається з цінами на цукор та сіль у червні
- Поранені військові мають право на грошову допомогу від держави: деталі
- Шпроти без риби та тушонка без м'яса: українцям пояснили, як відрізнити підроблені консерви в магазині